River Plate wint Superclįsico, weer dode bij Indonesische derby

heywoodu

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires was het dit weekeinde weer zover: de Superclásico, het duel tussen aartsvijanden Boca Juniors en River Plate. Het duel stond dit keer op het programma in La Bombonera, het stadion van Boca.

Bij de thuisploeg stond onder meer Carlos Tevez in de aanval, maar de vele kansen werden niet afgemaakt. River Plate-doelman Franco Armani stopte alles en als hij er eens niet bij kon komen stond het houtwerk de 1-0 wel in de weg. 

River Plate kwam tot het magere aantal van slechts vier schoten op doel, maar de helft was raak. Gonzalo Martinez opende de score na een kwartier, Ignacio Scocco zette twintig minuten voor tijd de 0-2 eindstand op de borden.

Hoogtepunten van de Superclásico (Bron: YouTube)

Ook in Indonesië stond een stevige derby op het programma en wel die tussen Persib Bandung en Persija Jakarta, waarvan de supporters elkaars bloed wel kunnen drinken. Dat kunnen we bijna wel letterlijk nemen: buiten het stadion van Bandung, 150km van Jakarta vandaan, werd een fan van de bezoekers doodgeslagen- en geknuppeld door 'fans' van de thuisploeg.

Het was alweer de zevende dode rondom de strijd der rivalen sinds 2012 en inmiddels zijn zestien mensen gearresteerd voor deze nieuwste aanval. Voor het eerst sinds 2013 ging Persib Bandung er overigens met de winst vandoor in de Old Indonesian Derby: 3-2.