Audi pakt 100e DTM-zege, drie titelkandidaten naar slotweekeinde

heywoodu

Regerend DTM-kampioen René Rast heeft zijn tweede opeenvolgende dubbel te pakken. Op de Nürburgring won de Duitser beide races en dit weekeinde herhaalde hij dat fraaie kunstje op de Red Bull Ring in Oostenrijk, wat en passant de 100e DTM-zege was voor Audi.

Rast begon na een matige kwalificatie als zevende aan de race op zondag, maar kwam na de eerste ronde al als vierde door. Alleen Gary Paffett, Nico Müller en Paul di Resta, de top-3 van de kwalificatie, reed nog voor Rast, terwijl Rast's teamgenoot Müller de leiding al snel overnam van Mercedes-coureur Paffett.

Rast sloeg toe bij de pitstops, door als eerste van de toppers naar binnen te komen en gelijk een snelle outlap te rijden. Di Resta kwam een ronde later naar binnen en betrad de baan vlak voor Rast, die de Schot en diens koude banden simpel passeerde. Müller en Paffett kwamen niet veel later tegelijk naar binnen, waarbij het voor de Brit fout ging: hij verloor kostbare seconden en dus posities.

Müller en Rast reden samen op kop en de Zwitser stribbelde niet bepaald tegen toen Rast hem passeerde, net zoals hij de Duitser zaterdag al voorbij liet gaan met het oog op de titelkansen van Rast. Müller hield de tweede plek vast, Paffett completeerde het podium, voor Di Resta en de knappe vijfde plek van Joel Eriksson. Robin Frijns startte als elfde en eindigde uiteindelijk als dertiende.

In de titelstrijd staat Di Resta nu weer aan de leiding: 229 punten, vier meer dan Paffett. Rast trekt met 199 punten op zak richting de Hockenheimring, waar over drie weken nog 56 punten te pakken zijn - twee keer 25 voor de winst en twee keer drie punten voor poleposition.