Damloop nat, koud maar rustig verlopen

Monique Verlind (DJMO)

De 34ste editie van de Dam tot Damloop is ondanks het kletsnatte weer zeer rustig verlopen. Dat meldt organisator Cees Pronk. "Er zijn weinig meldingen van medische klachten." Dat meldt AT5 op haar website. 

"Het weer was bar en boos. Maar ik heb zelden zo weinig calamiteiten meegemaakt tijdens ons evenement", zegt Pronk. "Het regende pijpenstelen en dat is voor de renners zeer vervelend. Maar voor de vrijwilligers nog erger. Mijn diepe respect gaat uit naar iedereen die de hele dag in de regen hebben gestaan." 

Al met al kijkt Pronk tevreden terug op het evenement. "We begonnen gisteren met een geweldige Damloop by Night. Dat het vandaag dan zulk slecht weer is, wil je liever niet. Maar het is niet anders", besluit de organisatie.

Aloha Danny
Hoewel het dus pijpenstelen regende kon het één man niet gek genoeg. 'Aloha Danny', besloot om na zijn eerste tien Engelse mijl een pendelbus naar Amsterdam te nemen om daar aan zijn tweede Dam tot Damloop van de dag te beginnen. 'Hij moet hier zijn', zegt een vriend die hem bij de finish staat op te wachten. Niet veel later komt 'Aloha Danny' met ontbloot bovenlijf, een hawai-slinger om z'n nek en een groen rieten rokje om z'n middel voor de tweede keer over de eindstreep.

Met een brede lach prijst hij zijn vrienden, die hem fanatiek hebben aangemoedigd. Niets wijst erop dat de tropisch uitgedoste verschijning ruim dertig kilometer in de benen heeft. 'En we gaan straks nog even uitlopen.' Waarom hij de Dam tot Damloop vandaag twee keer heeft gelopen? 'Gewoon, omdat het zulk lekker weer was.'

AT5 deed de hele dag live verslag van de Dam tot Damloop. Kijk hieronder naar de hoogtepunten van de dag: