Roma leidt weer een nederlaag bij basisdebuut Kluivert

Redactie

Het basisdebuut van Justin Kluivert heeft het kwakkelende AS Roma geen punten opgeleverd. Bologna won in eigen huis met 2-0.

Terwijl Kluivert voor het eerst vanaf de start mocht meedoen, bleef Mitchell Dijks bij de thuisploeg negentig minuten lang op de bank. De derde Nederlander, Rick Karsdorp, ontbrak zelfs volledig in de wedstrijdselectie van AS Roma. Volgens Italiaanse media was zijn absentie het gevolg van een conflict met trainer Eusebio Di Francesco.

Kluivert kreeg een van de eerste mogelijkheden van de wedstrijd: kort nadat Bologna-doelman Lukasz Skorupski een kopbal van Federico Fazio verwerkte, had hij ook een goed antwoord op een geplaatst schot uit een moeilijke hoek van de Nederlander. Na een klein halfuur was er opnieuw een kans van Kluivert, maar weer lag Skorupski in de weg.

Even later was het Bologna dat de score op fraaie wijze opende. Doelman Robin Olsen van Roma tastte mis na een voorzet vanaf de linkerflank, waarna Federico Mattiello de bal overnam op rechts. Hij trok in het strafschopgebied naar binnen en knalde in de verre hoek raak met zijn linker: 1-0 en in de tweede helft werd de schade voor Roma nog groter.

Federico Santander fungeerde als eindstation van een vlotte counter en maakte er 2-0 van. Direct daarna werd Kluivert vervangen door Cengiz Ünder. Er kwam nog een kopkans voor Edin Dzeko, maar de voorsprong van Bologna bleef intact. Zodoende blijft Roma wachten op de eerste overwinning sinds de seizoensopener tegen Torino (0-1), terwijl het voor nummer achttien Bologna juist de eerste driepunter van het seizoen was.

Uitslagen Serie A zondag
Torino - Napoli 1-3
Bologna - AS Roma 2-0
Chievo - Udinese 0-2
Lazio - Genoa 4-1
AC Milan - Atalanta Bergamo 2-2
Frosinone - Juventus 0-2