Matthäus: "Ik verwacht een spannend seizoen in de Bundesliga"

Redactie

Voormalig voetballer Lothar Matthäus verwacht een spannend seizoen in de Bundesliga, waar Bayern München concurrentie gaat krijgen.

Bayern werd afgelopen seizoen met een voorsprong van 21 punten landskampioen. De ploeg pakte in 34 wedstrijden 84 punten, waar nummer twee Schalke 04 slechts 63 verzamelde.

"Alle geweldige teams doorlopen periodes van succes en falen en Bayern heeft de afgelopen jaen veel succes gehad dankzij Jupp Heynckes, Carlo Anceloii en Josep Guardiola. Het zal dus interessant zijn om te zien of Bayern hun titel kan verdedigen, omdat ze een transitie ondergaan met de nieuwe coach Niko Kovac", vertelt Matthäus in een exclusief interview met Goal.

"Sinds dit seizoen vertrouwt Bayern steeds meer op jonge talenten. Een voorbeeld hiervan is het vertrek van Arturo Vidal en de inzet van Leon Goretzka. Zoals de eerste paar wedstrijden hebben laten zien, lijkt deze strategie te werken en Bayern is momenteel koploper."

"Maar ze kunnen niet rusten, want het nieuwe Borussia Dortmund en een nieuw leven ingeblazen VfL Wolfsburg staat dicht op hun hielen. Ik verwacht een spannend seizoen."

Bayern, dat tegen Schalke 04 speelt, heeft hun eerste drie Bundesliga-wedstrijden gewonnen, waar Dortmund en Wolfsburg twee keer hebben gewonnen en een wedstrijd gelijkspeelden.