Hoffenheim zet Brenet uit selectie voor CL-debuut

Redactie

Joshua Brenet komt woensdagavond niet in actie in de Champions League. TSG Hoffenheim heeft besloten hem te schorsen wegens disciplinaire redenen.

De Duitsers maken deze week voor het eerst hun opwachting in het miljardenbal en de club start met een uitduel tegen Shakhtar Donetsk in Groep F. Daarin mist trainer Julian Nagelsmann al zes spelers door blessures, maar het weerhoudt Hoffenheim er niet van om Brenet en Ishak Belfodil thuis te laten.

Technisch directeur Alexander Rosen gaat via de clubkanalen niet in op de achterliggende redenen om het tweetal te passeren. "Ze zouden normaal gesproken tot de selectie behoren, maar op grond van disciplinaire maatregelen hebben we besloten beiden thuis te laten", stelt de beleidsbepaler. Die Hoffe moeten verder onder meer Benjamin Hübner, Lukas Rupp en Nadiem Amiri missen in Oekraïne.

Brenet stapte afgelopen zomer voor een som van minimaal 3,5 miljoen euro over van PSV en heeft sindsdien moeite om zich in de kijker te spelen bij de trainer. De 24-jarige vleugelverdediger deed tot nu toe één wedstrijd mee in de DFB Pokal en daarin kwam hij direct tot scoren. Ondanks die 1-6 zege op Kaiserslautern mocht de tweevoudig Nederlands international niet blijven staan in de basiself. Hoffenheim heeft niet bekend gemaakt of en zo ja wanneer hij weer welkom is bij de eerste selectie.