Tientallen PSV-fans missen CL-duel door gecancelde vluchten

Redactie

Tientallen fans van PSV moeten het duel met Barcelona dinsdag missen wegens geannuleerde vluchten, zo weten Omroep Brabant en het Eindhovens Dagblad.

Doordat het dinsdagochtend slecht weer was in de Spaanse stad, konden de nodige vliegtuigen niet landen. Het heeft in de omgeving van Barcelona flink geregend en geonweerd, waardoor de nodige vluchten vanuit Nederland en België vertraagd of zelfs geschrapt zijn.

Tientallen fans zagen hun vlucht uit de planning gehaald worden en hebben zodoende de Catalaanse hoofdstad niet weten te bereiken. "Er schijnt boven de Pyreneeën behoorlijk noodweer te zijn, waardoor vluchten vanuit Charleroi en Zaventem gecanceld zijn", vertelt een veiligheidsmedewerker van PSV tegenover Omroep Brabant.

"Veel supporters hebben geprobeerd om hun vlucht om te boeken, maar die hebben ook te maken met vertragingen. Waarschijnlijk gaat een groot deel het niet redden, helaas", vervolgt hij. "Aantallen durf ik niet te noemen, maar het gaat denk ik om enkele tientallen supporters die te maken hebben met deze problemen. Het is overmacht, we hebben de weergoden helaas niet in de hand. Er is heel veel frustratie, natuurlijk."

"Verschillende PSV-fans hebben soms wel tot drie keer toe hun ticket omgeboekt, in de hoop toch een vliegtuig te pakken dat wel gaat vertrekken", zo klinkt het. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn inmiddels 856 van de circa 1100 kaarten opgehaald door meegereisde supporters. Barcelona en PSV trappen dinsdagavond om 18.55 uur af in het Camp Nou.