Vier Nederlandse darters debuteren op World Grand Prix

Boris (borisz)

Na de International Darts Open, die afgelopen weekend gewonnen werd door Gerwyn Price, stond ook het deelnemersveld voor de World Grand Prix. Het darttoernooi waarbij legs altijd worden afgesloten met een dubbel, nu ook legs moeten worden begonnen met een dubbel. Voor het eerst doen er zes Nederlanders mee aan het toernooi, waarvan vier debutanten. 

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld wisten zich via de wereldranglijst te plaatsen voor de World Grand Prix. De top acht van deze ranking is voor dit toernooi geplaatst en kan elkaar niet treffen tijdens de eerste twee rondes. Via de Pro Tour Order of Merit zorgden Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp en Danny Noppert erbij kunnen zijn in Dublin. De Nop haalde dit weekende de halve finale op het International Darts Open en weet zich nu in zijn eerste jaar bij de PDC direct te kwalificeren voor een groot tv-toernooi. Het kwartet zal voor het eerst in actie komen op de World Grand Prix. 

Ook Jonny Clayton, Max Hopp, Steve Lennon, Ricky Evans en Josh Payne zullen debuteren in de Ierse hoofdstad. De World Grand Prix wordt dit jaar van 30 september tot en met 6 oktober in Dublin gespeeld. Daryl Gurney is de titelverdediger, nadat hij vorig jaar in de finale te sterk was voor Simon Whitlock. Dit weekeinde is nog eerst de Champions League of Darts met de acht beste darters van de PDC.