Emanuelson moet twee duels van Utrecht toekijken

Redactie

Urby Emanuelson is door de KNVB voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De speler van FC Utrecht kreeg zondag een rode kaart.

Emanuelson werd in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen weggestuurd door arbiter Kevin Blom na een forse overtreding op Glenn Bijl. De linkspoot mist daardoor komende zondag de uitwedstrijd tegen Feyenoord, als Dick Advocaat voor het eerst op de bank van FC Utrecht plaatsneemt. Ook tegen MVV Maastricht (KNVB Beker) is Emanuelson er niet bij.

Utrecht stond nog op voorsprong toen Emanuelson in de slotseconden van de eerste helft de rode kaart kreeg. Kort na rust kwam Emmen langszij en in de slotfase pakte de promovendus zelfs de volle winst dankzij een fraaie goal van Bijl.

Behalve de oud-speler van Ajax is ook Tom Beugelsdijk door de KNVB geschorst. Hij mist alleen aanstaande zaterdag de uitwedstrijd van ADO Den Haag tegen Vitesse. Beugelsdijk kreeg tegen PSV al zijn vierde gele kaart van dit seizoen en hij had er nog eentje openstaan uit de vorige voetbaljaargang.