Volleyballers sluiten eerste groepsfase af met winst tegen Egypte

H.Vviv

De Nederlandse volleyballers hebben op het WK de eerste groepsfase uitstekend afgesloten. Oranje was in het Bulgaarse Roese in vier sets te sterk voor Egypte: 25-18, 25-21, 23-25, 25-16.

Zowel in de eerste als in de tweede set ging het in het eerste deel van de set gelijk op, maar in het tweede deel van de set nam de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen afstand van de Egyptenaren.

In de derde set liep Egypte uit naar een ruime voorsprong. Nederland kwam nog wel terug tot 23-23, maar verloor de set alsnog met 25-23. In de vierde set ging het in het eerste deel van de set gelijk op. Bij een stand van van 12-11 in het voordeel van Egypte kwam Wouter ter Maat aan de service. Mede door gaat serveerwerk van de 27-jarige Nederlander liep Oranje uit naar een 20-12 voorsprong. In het restant van de set hield Nederland die voorsprong vast en won uiteindelijk de wedstrijd.

Door de vierde zege in vijf duels gaat Nederland voorlopig aan kop in groep B. Oranje heeft na vijf wedstrijden elf punten. Canada volgt op negen punten, maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld in de poulefase. Frankrijk staat na vier wedstrijd op acht punten. In de tweede ronde staat opnieuw een groepsfase te wachten. Het is nog niet bekend tegen wie Nederland het dan moet opnemen.