Bergwijn kijkt uit naar de wedstrijd tegen Barcelona

Redactie

Steven Bergwijn kijkt uit naar de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona. De aanvaller van PSV treft in Camp Nou zijn idool Lionel Messi.

Tien jaar geleden sliep Bergwijn in hetzelfde hotel als de spelers van Barcelona. "Er was een computerruimte waar mijn broertje en ik spelletjes speelden en de voetballers op het internet gingen. Daar hebben we met hen gesproken en we zijn met ze op de foto gegaan. Ook met Messi. Het is heel bijzonder dat ik tien jaar later waarschijnlijk met hem op het veld sta", vertelt de vleugelaanvaller in gesprek met Voetbal International.

Bergwijn was blij met Champions League-loting, waar de Eindhovenaren naast Barcelona ook Tottenham Hotspur en Internazionale treffer. "Zes absolute topwedstrijden, daar word je als voetballer alleen maar beter van. Ik denk dat iedereen ons als de underdog ziet. Dat snap ik natuurlijk, maar die wedstrijden moeten eerst nog maar eens worden gespeeld. Wij zullen er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. Te beginnen tegen Barcelona."

De twintigjarige aanvaller, die dit seizoen in acht wedstrijden vijf keer trefzeker was, ziet kansen voor PSV. "Barcelona behoort tot de beste teams ter wereld. Aan de bal zijn ze heel sterk, dat weet iedereen. Maar er liggen echt wel kansen voor ons. Zij zullen veel de bal hebben en als ze die verliezen zullen ze direct druk geven."

"Toch hebben zij ook zwakke plekken. De spelers van Barça blijven ook gewoon mensen, het zijn echt geen voorgeprogrammeerde robots die alles goed doen. Ik verwacht dat ze ruimte achter hun laatste linie weggeven en dan kunnen we misschien de snelheid van Lozano en mij gebruiken om kansjes te creëren."

Bergwijn is het er niet mee eens dat PSV bij voorbaat kansloos is. "Ach, iedereen mag denken en zeggen wat hij wil. Wij denken zelf dat we niet kansloos zijn. We zullen zien wat er gebeurt."