Robben: "Ik heb niet het gevoel dat ik nu 34 ben"

Redactie

Arjen Robben geniet momenteel optimaal van het spelen bij Bayern München. De vleugelaanvaller was zaterdag nog trefzeker voor zijn werkgever.

De vleugelaanvaller maakte zaterdag met een volley de 2-1 tegen Bayer Leverkusen, in een wedstrijd die met 3-1 gewonnen werd. Het was zijn tweede treffer van het seizoen, nadat hij in de eerste competitiewedstrijd tegen TSG 1899 Hoffenheim ook al scoorde.

"Ik ben nu 34 en ik probeer gewoon van elk moment te genieten. Soms valt het je op hoeveel geluk je hebt om hier te kunnen spelen, in een volledig gevulde Allianz Arena. Je moet er gewoon van genieten", vertelt Robben aan Bundesliga.com.

"Ik weet niet hoe lang het zal duren, maar ik heb niet het gevoel dat ik nu 34 ben. Ik voel me heel erg fit. Hopelijk blijft het lang zo. Dan kan ik genieten van het spelen. Dat probeer ik altijd te doen. Dan kun je succesvol zijn."

De focus van Bayern gaat nu op de Champions League, waarin woensdag een wedstrijd met Benfica wacht en Ajax en AEK Athene Groep E compleet maken. "Het is de Champions League, het is een totaal ander spel. We moeten onze weg blijven volgen, maar er is altijd ruimte voor verbetering. We speelden goed in de eerste helft tegen Leverkusen en werkten ook hard zonder de bal. In de tweede helft namen we wat gas terug."

"We moeten oppassen voor mislukte passes, teams als Benfica kunnen erg gevaarlijk zijn in de omschakeling. We hebben veel kwaliteit en creativiteit in de aanval. We moeten defensief hard werken, alleen dan zal het succesvol zijn."