Recidivist probeert op slinkse wijze te ontkomen

Monique (DJMO)

Een 32-jarige automobilist viel zaterdagavond 15 september op de Transformatorweg in Amsterdam op door zijn rijgedrag. Hij reed met twee passagiers, terwijl er maar plek was voor één, langs een snelheidscontrole. Hij trachtte zich ook te onttrekken aan een staandehouding, vermoedelijk omdat hij mogelijk onder invloed van alcohol en drugs reed en onherroepelijk stond gesignaleerd.

Het is een niet alledaags beeld dat er drie auto’s (tripleren) naast elkaar een radarcontrole passeren. Reden te meer om de meest linkse auto aan een controle te onderwerpen. De bestuurder trachtte zich op slinkse wijze aan de staandehouding te onttrekken door op een rustige manier het Westerpark in te rijden. Waarom hij dit deed werd al gauw duidelijk.

Uit de ademtest bleek dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs (THC) reed. De uitslag van de bloedproef zal dit later aantonen. Daarnaast stond er voor de man, die geen vaste woon- en verblijfplaats heeft, nog een gevangenisstraf open van 13 dagen en is hem een vonnis betekend. Hij was bij rechtelijke uitspraak veroordeeld tot een geldboete van 1600 euro en 13 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid. Daarnaast legde de rechter hem een gevangenisstraf van acht weken op en verbeurdverklaring van zijn auto omdat hij twee keer eerder had gereden onder invloed van alcoholhoudende drank terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Aangezien hij niet op de hoogte was van dit vonnis, omdat hij de rechtszitting niet had bijgewoond, kreeg hij dit nu te horen. Hij heeft nog 14 dagen om hier tegen in beroep te gaan en zal dit vanuit zijn cel moeten regelen, aangezien de 13 dagen gevangenisstraf direct zijn ingegaan. De politie stelde de huurauto veilig en de overige inzittenden hoefden overigens niet verder te lopen: zij hadden een fiets en skate-boards bij zich zo meldt de politie. 

Recidivist probeert op slinkse wijzen te ontkomen (Foto: stockfoto politie.nl)
Recidivist probeert op slinkse wijzen te ontkomen (Foto: stockfoto politie.nl)