NFL: Wéér gelijkspel, Vikings en Packers beslissen 'rivalry' niet

heywoodu

Liefhebbers van How I Met Your Mother zullen het ongetwijfeld weten: de Minnesota Vikings en de Green Bay Packers mogen elkaar niet echt. De noordelijke derby is een van de mooiste rivalries in de NFL en zondagavond was het weer zover, maar tot een beslissing kwam het niet.

Beide teams wisten in het eerste kwart een touchdown te scoren, maar in Green Bay kwam de thuisploeg in het tweede kwart dan op een wat grotere voorsprong: 17-7, wat Mason Crosby met een 40-yard field goal in het derde kwart nog uitbreidde naar 20-7.

Het vierde kwart leverde spektakel op, te beginnen met een touchdown pass van Kirk Cousins naar Stefon Diggs: 20-14. Crosby trapte er nog drie punten bij voor de Packers, maar vervolgens was het weer de beurt aan Cousins en Diggs: de Vikings-quarterback leverde een schitterende pass af en Diggs wierp zich de endzone in voor een touchdown, 23-21.

Nog eens twee field goals van Crosby, van 48 en 36 yards, bracht de voorsprong voor de Packers naar acht punten en dus hadden de Vikings maar één kans: een touchdown scoren én de two-point conversion maken. Zo gezegd, zo gedaan: Cousins wierp de bal naar Adam Thielen voor de touchdown, Diggs ontving de pass voor de two-point conversion.

Het stond zo 29-29, maar overtime kon nog vermeden worden door Packers-kicker Crosby. Dat lukte echter niet: zijn 52-yard field goal-poging ging naast de palen. Het was echter de kicker van de Vikings die de schlemiel van de avond werd. Daniel Carlson trapte in overtime eerst vanaf 49 yard mis, waarna de Packers niet scoorden en de Vikings nog een kans kregen. Vanaf 35 yards kon Carlson zijn ploeg relatief simpel aan de winst helpen, maar hij bezweek onder de druk en trapte mis, waardoor het tweede gelijkspel van het jaar al een feit was. 

Uitslagen NFL zondag 
Atlanta Falcons - Carolina Panthers 31-24
Buffalo Bills - Los Angeles Chargers 20-31
New Orleans Saints - Cleveland Browns 21-18
New York Jets - Miami Dolphins 12-20
Pittsburgh Steelers - Kansas City Chiefs 37-42
Tampa Bay Buccaneers - Philadelphia Eagles 27-21
Tennessee Titans - Houston Texans 20-17
Washington Redskins - Indianapolis Colts 9-21
Los Angeles Rams - Arizona Cardinals 34-0
San Francisco 49ers - Detroit Lions 30-27
Denver Broncos - Oakland Raiders 20-19
Jacksonville Jaguars - New England Patriots 31-20
Dallas Cowboys - New York Giants 20-13
Green Bay Packers - Minnesota Vikings 29-29 OT

Packers - Vikings (Bron: YouTube)