FOK! Wat een weer: tweedeling

qltel

Brede opklaringen en aanvankelijk lokaal nog nevel of een mistbank. In de (zuid)westelijke kustgebieden komt aan het einde van de nacht vanaf zee, lage bewolking binnendrijven. Het blijft overal droog. Overdag is er een tweedeling in het land. In de zuidoostelijke helft zijn er velden met hoge sluierbewolking met een deels getemperde zon, in de noordwestelijke helft overheerst aanvankelijk de lage bewolking. Deze bewolking zal gedurende de dag langzaam oplossen en naar het noorden bewegen. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot 25°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig. In de avond draait de wind naar zuidoost.

In de nacht naar dinsdag is het breed opgeklaard en kan er plaatselijk opnieuw nevel vormen. De minima lopen uiteen van 12 a 13°C landinwaarts tot 15°C aan de kust. De zuidoostenwind neemt geleidelijk toe naar zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig.

Dinsdag overdag zijn er zonnige perioden, al drijven er in het westen in de loop van de dag wel wolkenvelden binnen vanaf zee. Het blijft overal droog. Het wordt warmer dan vandaag met maxima die uiteenlopen van 20°C in het noordwestelijk kustgebied tot 27°C in het oosten. De wind draait in de loop van de middag naar zuidwest en trekt verder aan tot matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Wolken boven Schiphol (Foto: DJMO)
Wolken boven Schiphol (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!