AS Roma verknalt voorsprong tegen hekkensluiter Chievo

Redactie

AS Roma heeft op pijnlijke wijze puntenverlies geleden in de Serie A. Tegen Chievo werd een comfortabele voorsprong weggegeven.

De Romeinen hadden na de openingsdag van dit seizoen al niet meer gewonnen, maar tegen Chievo leek daar verandering in te komen. In het eerste halfuur wist de thuisploeg namelijk tweemaal te scoren. Stephan El Shaarawy scoorde bij de tweede paal op aangeven van Alessandro Florenzi en Bryan Cristante verdubbelde de score na een combinatie met Edin Dzeko.

In de tweede helft maakte Chievo het duel weer spannend toen Valter Birsa met een fraai schot trefzeker was. AS Roma creëerde daarna wel wat kansen, maar het lukte de Giallorossi niet om de marge weer op twee te brengen. Ook niet nadat Rick Karsdorp (70e minuut) en Justin Kluivert (81e minuut) mochten invallen.

Sterker nog, kort na de entree van Kluivert viel de gelijkmaker voor Chievo. Mariusz Stepinski zorgde ervoor dat de hekkensluiter een punt pakt en nu op -1 komt te staan. De club uit Verona kreeg onlangs drie punten aftrek vanwege gesjoemel met transferbedragen. AS Roma staat nu zevende met slechts vijf punten in vier speelronden.

Uitslagen Serie A zondag
Genoa - Bologna 1-0
Juventus - Sassuolo 2-1
Udinese - Torino 1-1
Empoli - Lazio 0-1
Cagliari - AC Milan 20.30u