Crashes, rode vlaggen en een lekke band beslissen World Supersport-race

heywoodu

Op het circuit van Portimão is de negende van twaalf races in het World Supersport-kampioenschap op vrij bizarre wijze geëindigd. Het kampioenschap werd er flink door elkaar geschud en de beslissing viel in de allerlaatste ronde, mede 'dankzij' de Nederlander Rob Hartog.

Vrij vroeg in de race reed kampioenschapsleider Sandro Cortese voornaamste concurrent Jules Cluzel onderuit, waardoor het voor beiden klaar was. Lucas Mahias kon perfect profiteren en lag lang eenzaam op kop, waardoor hij naar plek drie in het kampioenschap zou gaan met een zeer kleine achterstand, met ook Randy Krummenacher er heel dicht achter.

In de voorlaatste ronde kreeg Mahias ineens een lekke band en zette hij zijn motor aan de kant, waardoor Federico Caricasulo de leiding over kon nemen. Dat duurde dan weer niet lang, want ineens reed Hartog in het middenveld iemand omver, waarvoor hij gediskwalificeerd werd en waardoor de rode vlag gezwaaid werd.

De resultaten van de laatste volle ronde werden dus als uitslag genomen, met Mahias als winnaar....mits iedereen binnen vijf minuten de volledige ronde af kon maken en terug in de pits kwam. Dat is met een normale motor geen probleem, maar Mahias moest dat met een lekke band doen. Hij crashte twee keer, haalde uiteindelijk de pitstraat en bleek daar nét te laat, waardoor Caricasulo tóch won.