'Dzsudzsák staat voor opmerkelijke terugkeer in Eredivisie'

Redactie

Balázs Dzsudzsák keert mogelijk terug op de Nederlandse velden. De Hongaar staat in de nadrukkelijke belangstelling van Fortuna Sittard.

L1 meldt zondag dat Fortuna met Dzsudzsák in gesprek is. De promovendus zoekt een vervanger voor Gavin Vlijter, die door een zware blessure maanden is uitgeschakeld. Fortuna Sittard kan voorin nog wel kiezen uit Amadou Ciss, Áron Dobos, Lazaros Lamprou en André Vidigal, maar zij hebben weinig ervaring.

Dzsudzsák is in Sittard in beeld gekomen via József Vörösbaranyi, de zaakwaarnemer van de Hongaar die ook de belangen van Dobos behartigt. "Ik kan nog niks zeggen, maar misschien heb ik over een paar dagen meer nieuws", vertelt Vörösbaranyi aan 1Limburg.

Balázs Dzsudzsák stond tussen 2008 en 2011 onder contract bij PSV, waar hij in 162 wedstrijden goed was voor liefst 54 goals en 51 assists. Hij werd voor veertien miljoen euro verkocht aan Anzhi. De 31-jarige speler, die 96 interlands speelde, stond de laatste twee jaar in de Verenigde Arabische Emiraten onder contract bij Al-Wahda. Daar tekende Dzsudzsák onlangs geen nieuwe verbintenis, waardoor hij nu transfervrij is.

Update 18.35u
Assistent-coach Kevin Hofland liet zich na de gewonnen uitwedstrijd tegen NAC Breda over Dzsudzsák uit. "Er zijn een aantal werkloze spelers, onder wie hij. Maar wij zijn bezig met de wedstrijd en we hebben een technisch manager die zich bezighoudt met de spelers", zei hij tegen FOX Sports. "Zijn naam is natuurlijk voorbijgekomen. Het is een optie, maar ik heb geen idee of het ook echt 100 procent is."