FOK! Wat een weer: opklaringen

qltel

Vandaag is het vrij zonnig als gevolg van aanwezige sluierbewolking waardoor de zon gedeeltelijk afgeschermd wordt. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot 23°C in het zuidoosten. De wind wordt zuidwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vannacht zijn er eerst flinke opklaringen. Vanuit het zuidwesten komt gedurende de nacht lage bewolking binnen drijven. Het blijft overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het oosten tot 15°C in het noordwestelijk kustgebied. De wind is zuidelijk en zwak, in de kustgebieden zuidwestelijk en overwegend matig.

Maandag overdag is er een tweedeling in het land. In de zuidoostelijke helft velden met hoge sluierbewolking met een deels getemperde zon, in de noordwestelijke helft overheerst aanvankelijk de lage bewolking. Deze bewolking zal gedurende de dag slechts langzaam oplossen en naar het noordoosten bewegen. Het blijft waarschijnlijk overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot 25°C in het zuidoosten. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig. In de avond draait de wind naar zuidoost.

De dagen daarna perioden met zon en meest droog en temperaturen boven normaal, vanaf vrijdag bewolkt, kans op (onweers)buien en een stuk koeler.(Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Een flink pak ellende nadert over het Markermeer (Foto: Ouwesok)
Een flink pak ellende nadert over het Markermeer (Foto: Ouwesok)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!