Hockeyster De Goede redt Amsterdam, Laren verpulvert Groningen

Redactie

Hockey-international Eva de Goede redde vrijdagavond in de derde speelronde in de Hoofdklasse Dames Amsterdam met een late treffer tegen promovendus Pinoké (2-1). Laren was flink op dreef en vond liefst acht keer het net tegen Groningen. De play-offkandidaten Den Bosch, Oranje-Rood en SCHC hadden weinig moeite in hun tegenstanders.

Groningen - Laren (0-8)
3' 0-1 (sc) Joëlle Ketting
9' 0-2 (sc) Lieke van Wijk
22' 0-3 Maxime Kerstholt
24' 0-4 Pam van Asperen
34' 0-5 (sc) Maxime Kerstholt
37' 0-6 Klaartje de Bruijn
55' 0-7 (sc) Lisanne de Lange
59' 0-8 Bente van der Veldt
Groningen kwam er vrijdagavond op eigen veld niet aan te pas tegen de dames van Laren. Liefst acht keer vonden de bezoekers het net en speelden met de ploeg uit het Noorden. Maxime Kerstholt was met twee treffers de topschutter en bracht haar seizoenstotaal op drie. Groningen wacht zondag de trip naar Amsterdam waar het Pinoké treft, Laren ontvangt hdm.

Amsterdam - Pinoké (2-1)
11' 1-0 (sc) Lauren Stam
15' 1-1 (sc) Frédérique Malefason
66' 2-1 Eva de Goede
Amsterdam hield het lang spannend tegen Pinoké. De thuisploeg opende al snel de score, maar Pinoké kon vrijwel meteen iets terug doen. Lang stond het gelijk, heel lang. Totdat Eva de Goede haar ploeg op sleeptouw nam en vlak voor tijd het verlossende, winnende doelpunt maakte. Amsterdam moet zondag nog een keer tot het gaatje gaan als de ploeg op bezoek gaat bij Den Bosch. Pinoké ontvangt Groningen.

Hurley - Den Bosch (0-2)
23' 0-1 Frédérique Matla
43' 0-2 (sc) Pien Sanders
Den Bosch deed weer wat het moest doen na de verloren wedstrijd tegen Oranje-Rood afgelopen zondag. Vrijdagavond was het sterker dan Hurley, dat het zonder Roos Drost moest stellen. De oud-international scheurde afgelopen zondag haar voorste kruisband af, waardoor ze de eerste seizoenshelft bij haar nieuwe club Hurley in ieder geval niet meer in actie komt. Hurley gaat zondag op bezoek bij Bloemendaal, Den Bosch wacht de topper thuis tegen Amsterdam.

Oranje-Rood - Bloemendaal (5-2)
9' 1-0 (sc) Yibbi Jansen
26' 2-0 (sc) Valerie Magis
30' 3-0 Freeke Moes
34' 4-0 Donja Zwinkels
35' 4-1 Merel Aarts
46' 4-2 Kim van Leeuwen
59' 5-2 (sb) Valerie Magis
Oranje-Rood kwam al snel ruim op voorsprong, maar liet Bloemendaal wat terugkomen. Gelukkig voor de Eindhovenaren was daar Valerie Magis die de wedstrijd definitief in het slot gooide. De ploeg uit Eindhoven vestigt zich nu samen met Amsterdam aan kop en heeft 9 punten uit 3 wedstrijden. Bloemendaal bivakkeert met één punt in de onderste regionen. Alleen Hurley en Groningen, met nog geen punten, staan onder de Mussen.

Huizen - SCHC (1-5)
1' 0-1 Ginella Zerbo
17' 1-1 (sc) Anne van Erp
26' 1-2 (sc) Caia van Maasakker
36' 1-3 Delfina Merino
54' 1-4 Ginella Zerbo
57' 1-5 Laurien Leurink
SCHC deed wat het moest doen op bezoek in Huizen. Nadat Anne van Erp nog voor de gelijkmaker tekende (1-1) voor Huizen, kwam de ploeg uit Bilthoven nog vier keer tot scoren. Huizen mag zondag op bezoek in Utrecht bij Kampong, SCHC speelt thuis tegen Oranje-Rood.

hdm - Kampong (2-3)
6' 0-1 Michelle Simons
15' 0-2 Lisa Gerritsen
32' 0-3 (sc) Michelle Fillet
45' 1-3 (sc) Pien van Nes
52' 2-3 Pien van Nes
Het was Kampong dat uit de startblokken schoot en al snel op een 0-2 voorsprong kwam. Michelle Fillet maakte daar na een half uur spelen zelfs nog 0-3 van. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Utrechters, maar niets was minder waar. hdm vocht zich in het tweede bedrijf terug tot 2-3, maar slaagde er ondanks een spannende slotfase niet in de gelijkmaker te scoren.