Van der Mark naar 8e World Superbikes-podium van het jaar, Rea ongenaakbaar

heywoodu

Motorcoureur Michael van der Mark heeft alweer zijn achtste podiumplaats van het seizoen binnen in de World Superbikes. Op het circuit van Portimão eindigde de Nederlandse Yamaha-coureur als derde in de eerste race.

Jonathan Rea nam bij de start gelijk de leiding over van Eugene Laverty, die voor het eerst sinds 2013 - het jaar waarin hij tweede werd in het WK - weer eens op pole stond. Die vreugde was snel voorbij, want al in de eerste bochten werd Laverty onderuit gereden door Xavi Fores.

Rea had zo de leiding in handen na één ronde, voor Marco Melandro, Lorenzo Savadori en Michael van der Mark, die geen beste start kende, maar profiteerde van het wegvallen van Fores en Laverty. Tom Sykes zat op het wiel van de Nederlander, de vanaf P14 vertrokken Chaz Davies volgde.

Op de baan veranderde bar weinig, tot een ronde of acht voor de finish. Savadori gleed onderuit en dus schoof Van der Mark door naar de derde plek. Daar bleef het ook bij: Rea won zonder enige concurrentie, voor Melandri, Van der Mark, Davies, Sykes en een nette zesde plek van Loris Baz.