Doelpuntenfestijn in Eredivisie vrouwen: 3 wedstrijden, 19 goals

heywoodu

De tweede speelronde in de Eredivisie voor vrouwen heeft in de eerste drie wedstrijden alvast flink wat spektakel opgeleverd. Vrijdagavond stonden dus drie wedstrijden op het programma en dat zorgde in totaal voor maar liefst negentien treffers.

Vooral Fenna Kalma had er zin in. Met sc Heerenveen ging de 18-jarige spits op bezoek bij Achilles '29 en na acht minuten opende ze de score. Dertien minuten later capituleerde Achilles al en had Kalma haar hattrick binnen. Het werd uiteindelijk 2-6 voor de Friezinnen.

Kayleigh van Dooren opende de score voor PSV thuis tegen VV Alkmaar al na drie minuten, maar daarna bleef het lang stil. Katja Snoeijs zorgde in de 58e minuut dan voor 2-0 en in het laatste kwartier wisten de Eindhovense dames er nog eens drie bij in te leggen: 5-0.

PEC Zwolle kreeg bezoek van FC Twente en vooral Babiche Roof was de grote vrouw aan Overijsselse zijde. Ze tekende na zeven minuten voor de 1-0, maar Twente werkte zich naar een 1-2 voorsprong bij rust. Toch kwam PEC weer langszij en Roof schoot de boel kort voor tijd in het slot: 4-2.

Voor Heerenveen was het de eerste zege van het seizoen. Logisch, het was immers ook hun eerste duel. PSV en PEC verloren de eerste wedstrijd en staan nu dus ook beiden op drie punten. ADO Den Haag en Ajax spelen zondag tegen elkaar.