Vuelta: Etappe 20 - De beslissende rit, zwaar en explosief

heywoodu

Het is tijd voor de laatste serieuze rit van de Vuelta a España 2018. Naar alle waarschijnlijkheid is wel beslist dat Simon Yates gaat winnen, maar wie weet, er kan natuurlijk altijd nog iets raars gebeuren. Alejandro Valverde, Steven Kruijswijk, Enric Mas en Miguel Angel Lopez strijden om het podium.

De laatste echte etappe is weer een bijzondere: nog geen honderd kilometer, maar het gaat bijna honderd kilometer lang op en neer en op en neer. Zes beklimmingen in totaal, voor de details daarvan verwijzen we door naar de uitgebreide voorbeschouwing op het FOK!forum.

De rit in Andorra eindigt met de beklimming van de Collada de la Gallina, een goede zeven kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van zo'n acht procent, hoewel we regelmatig over de tien procent zullen gaan. Niet de zwaarste klim ooit, maar zeker een pijnlijke.

De korte etappe begint even voor drie uur pas, het is immers toch een korte rit. Eurosport en Sporza (op Canvas, wat op Één wordt eerst een Belgisch koersje uitgezonden) zijn er gelijk bij, de finish wordt weer ergens tussen half zes en zes uur verwacht.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)