PSG wint ook eenvoudig zonder Mbappé en Neymar

Redactie

Paris Saint-Germain heeft na vijf speelronden nog geen fout gemaakt in de Ligue 1. Met een 4-0 overwinning leeft men ontspannen toe naar de CL-start.

Het team van Thomas Tuchel rekende vrijdagavond af met Saint-Étienne (4-0) en staat na vijf speelronden op vijftien punten. PSG kon niet beschikken over de geschorste Kylian Mbappé en Neymar, die rust kreeg voor het duel met Liverpool van aanstaande dinsdag.

PSG had de steraanvallers niet nodig om Saint-Étienne te verslaan. In de beginfase kreeg men al een aantal goede kansen, al zorgde ASSE ook voor enige dreiging toen Loïs Diony faalde na een lage voorzet van Kévin Monnet-Paquet. De score werd na 22 minuten uiteindelijk geopend door Julian Draxler. De aanvaller kopte de bal na een schitterende pass van Marco Verratti over de uitkomende Stéphane Ruffier heen: 1-0. Dat was ook de ruststand.

Over het spel kon Tuchel moeilijk tevreden zijn, maar desondanks kwam de zege niet in gevaar voor zijn pupillen. Na vier minuten viel immers de 2-0 al: Loïc Perrin beging een overtreding op Edinson Cavani en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Cavani scoorde en maakte zijn derde competitiedoelpunt van het seizoen, waarvoor hij slechts drie schoten op doel nodig had. Even later leken les Parisiens op 3-0 te komen.

Een voorzet van Juan Bernat viel via een verdediger van Saint-Étienne in het doel, maar vanwege buitenspel ging het Parijse feestje niet door. Een kwartier voor tijd werd het alsnog 3-0: Di María pikte een van richting veranderde voorzet op en hamerde met links binnen. Via Moussa Diaby werd het ook nog 4-0. Bij PSG liep Eric Maxim Choupo-Moting zich in de tweede helft warm, maar de aanwinst uit Kameroen moet zijn debuut voor PSG uitstellen.

Uitslagen Ligue 1 vrijdag
OGC Nice - Stade Rennes 2-1
Paris Saint-Germain - St Etienne 4-0