Jörgensen terug in wedstrijdselectie Feyenoord

Redactie

Nicolai Jörgensen is terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord, dat zondagmiddag in de Eredivisie tegenover AZ staat.

Vanwege een voetblessure kwam Jörgensen dit seizoen nog niet in actie voor de Rotterdammers. Op de persconferentie meldde coach Giovanni van Bronckhorst dat zijn spits nu weer beschikbaar is. "Maar hij start niet. Ik ben blij dat hij beschikbaar is, voor hemzelf ook", sprak de trainer volgens RTV Rijnmond in de aanloop naar het duel in Alkmaar.

"Hij heeft een moeilijke periode gehad na het WK. Dat hij weer op het veld staat, geeft mij weer extra opties. Dus bijvoorbeeld ook dat Jörgensen met Robin van Persie kan spelen." Van Bronckhorst stelde verder dat het Sam Larsson goed heeft gedaan dat hij zijn zinnen even op de Zweedse nationale ploeg kon zetten. "Ik heb vandaag met Sam gesproken, we hebben het over de wedstrijd tegen NAC Breda gehad en zijn wisselbeurt. Of hij komende zondag start, zal je dan wel zien."

Feyenoord trapt zondag in Alkmaar al om 12:15 uur af. "Ze kunnen goed voetballen, het is een team dat al jaren bij elkaar is. Ze zijn wel twee sterkhouders verloren, maar ik denk dat ze lang zullen meedoen", aldus Van Bronckhorst. "Wij moeten vertrouwen en flair tonen, net als we de afgelopen jaren hebben gedaan in Alkmaar."