Verstappen: "Singapore zwaarste GP van het jaar"

Maarten (rubbereend)

Max Verstappen kijkt uit naar de Grand Prix van Singapore, zijn 75ste wedstrijd in de Formule 1. Door de hitte vindt de jonge Nederlander de wedstrijd de zwaarste van het seizoen.

"Het is altijd fijn om hier terug te komen, al is het warmer dan bij andere Grands Prix. Nu Maleisië er niet meer is, vind ik de wedstrijd in Singapore de zwaarste van het jaar. Het is daarentegen wél een goede test voor je lichaam." Zo vertelt Verstappen op zijn eigen website.

De Red Bull-coureur bereidde zich speciaal voor op de wedstrijd in Singapore. "We trainen voor deze race iets meer in de hitte. Zo zijn er ook de nodige sessies in de sauna, die minder prettig zijn. We moeten echter wennen aan de grote hoeveelheid vochtverlies."

Verstappen verwacht niet direct voor de overwinning te rijden. "Het is wat optimistisch om te zeggen dat we voor de overwinning gaan, maar we gaan ons best doen. Ik hoop in ieder geval dat we competitief genoeg zijn, al weten we dat pas na de kwalificatie. Wie weet komt de auto hier ineens tot leven."

"We komen simpelweg vermogen tekort, nog meer dan vorig jaar in deze periode. Met enkele rechte stukken hier in Singapore maakt dat het geheel niet ideaal. We zullen desondanks dichter in de buurt zitten dan op andere circuits en hopen het Ferrari en Mercedes met een goede afstelling lastig te maken", zo vult de Formule 1-coureur aan op www.verstappen.nl.

Verstappen: "Singapore zwaarste GP van het jaar" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Singapore zwaarste GP van het jaar" (Pro Shots / Action Images)