Chievo krijgt mogelijk vijftien punten aftrek

Redactie

Chievo zit diep in de problemen. De aanklager van de Italiaanse voetbalbond eist dat de hekkensluiter van de Serie A vijftien punten aftrek krijgt.

Volgens de aanklager heeft Chievo tussen 2014 en 2017 fraude gepleegd, onder meer door het verkopen van spelers aan Cesena. Die club is inmiddels failliet. Chievo zou met de transferbedragen hebben geknoeid en de club claimt zelf dat de winst 25 miljoen euro was. Naar verluidt was die winst op papier echter groter, zodat Chievo z'n licentie voor de Serie A zou behouden.

De ploeg uit Verona leek eerder al te worden bestraft met degradatie, maar door een procedurefout werd de eis van vijftien punten aftrek vorig seizoen niet ingewilligd. Nu hangt Chievo dus alsnog zo'n straf boven het hoofd. De aanklager eiste overigens ook drie jaar schorsing tegen voorzitter Luca Campedelli.

Mocht Chievo inderdaad vijftien punten kwijtraken, dan heeft de ploeg een wonder nodig om niet naar de Serie B te degraderen. Vorig seizoen eindigde het elftal vijf punten boven de gevarenzone en ook in de jaren daarvoor haalde Chievo nooit vijftien punten meer dan de nummer achttien van de ranglijst.