NASCAR-coureur Keselowski wint Brickyard 400, alle play-offplekken bezet

heywoodu

Op de befaamde Indianapolis Motor Speedway heeft Brad Keselowski maandagavond de Brickyard 400 gewonnen, de 26e en laatste race van het reguliere seizoen in de NASCAR Cup Series. De race stond op zondag gepland, maar door de zeiknatte restanten van Gordon - de tropische storm, niet de blonde Nederlander - ging dat niet door.

Team Penske is het succesvolste team in de Indy 500, maar in de NASCAR wist men nog nooit te winnen op Indianapolis, waar sinds 1994 de Brickyard 400 gereden wordt. Daar kwam maandag verandering in dankzij Keselowski, die na een late caution - veroorzaakt door Jeffrey Earnhardt en Landon Cassill - een prachtig duel uitvocht met leider Denny Hamlin.

Keselowski was zeventien ronden voor het einde naar binnen gekomen voor vier nieuwe banden, een ronde later volgde een caution. Onder meer Hamlin besloot niet naar binnen te komen en dat gebrek aan grip brak hem in de slotfase op. Keselowski won zo zijn tweede klassieker op rij: een week eerder was hij op Darlington al de beste tijdens de Darlington 500. Teamgenoot Erik Jones werd tweede, voor Hamlin.

Nu het reguliere seizoen voorbij is zijn ook alle zestien coureurs bekend die de play-offs hebben gehaald en dus nog kampioen kunnen worden. Dat zijn alle coureurs die dit jaar een race wonnen, tot zestien man aangevuld op bais van de behaalde punten. Kyle Busch won het reguliere seizoen en gaat zo met nog wat extra bonuspunten de play-offs in.

De play-offs beginnen zondag op Las Vegas, de eerste van drie races in de Round of 16. Na die drie races vallen vier coureurs af, net als na drie races in de Round of 12 en de Round of 8. Zo blijven er nog vier titelkandidaten over voor de laatste race in Homestead-Miami, waar op 18 november de titel vergeven wordt aan de coureur die als hoogste eindigt van de vier overgebleven kandidaten.

Play-offcoureurs
1. Kyle Busch
2. Kevin Harvick
3. Martin Truex Jr
4. Brad Keselowski
5. Clint Bowyer
6. Joey Logano
7. Kurt Busch
8. Chase Elliott
9. Ryan Blaney
10. Erik Jones
11. Austin Dillon
12. Kyle Larson
13. Denny Hamlin
14. Aric Almirola
15. Jimmie Johnson
16. Alex Bowman

De hoogtepunten van de race (Bron: YouTube)