Schumacher pakt triple in F3-weekeinde Nürburgring

heywoodu

Mick Schumacher heeft een perfect weekeinde achter de rug in het Europees kampioenschap Formule 3. Op de Nürburgring vertrok de zoon van F1-legende Michael Schumacher twee keer van poleposition en drie keer pakte hij de overwinning.

De zaterdagrace werd gewonnen door Schumacher, die bij de start vanaf plek twee de leiding pakte. De Rus Robert Shvartzman en de Brit Daniel Ticktum reden de hele race vlak achter de Duitser, maar écht spannend werd het zelden en de twee mochten Schumacher in slagvolgorde vergezellen op het podium.

De tweede race was helaas niet al te spectaculair, net als op zaterdag, en kende dezelfde hoofdrolspelers: Schumacher was een maatje te groot voor de rest, Shvartzman en Ticktum streden om de tweede en derde plek en eindigden wederom op die posities.

Ook race drie was niet geweldig spannend, maar één ding was net even anders dan bij de eerste twee races: Alex Palou wist Daniel Ticktum in de eerste bochten na een pittig duel te verschalken, waardoor Ticktum genoegen moest nemen met plek vier. Palou probeerde de hele race Shvartzman van de tweede plek te houden, zonder succes.

Op Schumacher stond wederom geen maat en de Duitser werd de eerste coureur sinds Lance Stroll (eind 2016) die de triple pakte in een weekeinde. In de titelstrijd is hij Ticktum tot op drie punten genaderd, met nog zes races te gaan.