Eerste Moto3-zege Dalla Porta na race met zware crash

heywoodu

Motorcoureur Lorenzo Dalla Porta heeft zijn eerste GP-zege te pakken. De Italiaan won zondag in de Moto3 de Grand Prix van San Marino na een fraaie strijd. 

Gabriel Rodrigo had vanaf plek twee de beste start, maar Fabio Di Giannantonio pakte de leiding snel over. Dat werd al snel weer overgenomen door kampioenschapsleider Marco Bezzecchi, terwijl de van plek elf vertrokken Jaume Masia al snel naar de derde plek reed.

Aan het einde van de tweede ronde kon dat alles even de prullenbak in: het ging helemaal fout bij het opkomen van het rechte stuk, waar Masia onderuit schoof. Dat zorgde voor een kettingreactie en een zware crash met Nicolo Bulega, Aron Canet, Ayumu Sasaki en Enea Bastianini.

Opvallend genoeg werd de rode vlag niet gezwaaid en dus ging de race door, met Bezzecchi op kop, voor Dalla Porta, Rodrigo, Martin en Di Giannantonio, die allemaal vóór de crash zaten. Die vijf reden dan ook gestaag weg van de rest en streden om de podiumplaatsen.

Met ruim twee ronden te rijden moest Di Giannantonio even afhaken na een remfout, hoewel er nog volop gevochten werd en hij mogelijk weer aan kon sluiten. Bezzecchi ging kort voor het ingaan van de slotronde onderuit, een zeer pijnlijke nulscore voor de kampioenschapsleider.

Rodrigo moest zijn drie medekoplopers laten gaan en daar ontstond in de slotfase een zeer fraaie strijd. Di Giannantonio probeerde in de laatste bocht binnendoor te komen bij Dalla Porta en deed dat ook, maar Dalla Porta kwam terug en pakte op 0,06 seconden zijn eerste zege, voor Martin en Di Giannantonio.