Spanje opent Nations League met uitwinst op Engeland

Redactie

Spanje heeft Engeland zaterdagavond een nederlaag bezorgd in divisie A van de Nations League. De Spanjaarden waren op Wembley met 1-2 te sterk.

De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie kende een fantastisch begin. Na elf minuten spelen opende Marcus Rashford, na een heerlijke pass van Luke Shaw, de score. Lang kon de Engelsen niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later was het alweer gelijk: 1-1. Na voorbereidend werk van Rodrigo schoot Saúl Ñíguez raak.

In de 32ste minuut was het Spanje dat op voorsprong kwam. Een vrije trap van Thiago Alcântara werd door Rodrigo binnengekopt. Engeland ging direct op jacht naar de gelijkmaker en het was David de Gea die voorkwam dat Rashford zijn tweede doelpunt van de avond kon scoren.

De tweede helft verliep een stuk minder spectaculair dan voor rust en Spanje controleerde de wedstrijd en Engeland kon nauwelijks gevaarlijk worden. Rashford nam het doel van De Gea onder vuur, maar de inzet van de spits was een gemakkelijke prooi voor zijn ploeggenoot bij Manchester United.

De blessuretijd in de tweede helft bedraagde negen minuten nadat Shaw zich geblesseerd had moeten laten vervangen. Ook in die minuten slaagden the Three Lions er niet in om de gelijkmaker binnen te prikken, al dacht het even dat de 2-2 alsnog viel. De treffer van Danny Welbeck werd echter afgekeurd door Makkelie, die een overtreding op De Gea constateerde. Het Spanje van de debuteerde bondscoach Luis Enrique trok zo de 1-2 zege over de streep.

Uitslagen Nations League zaterdag
A2: Zwitserland - IJsland 6-0
A4: Engeland - Spanje 1-2
B3: Noord-Ierland - Bosnië & Herzegovina 1-2
C2: Finland - Hongarije 1-0
C2: Estland - Griekenland 0-1
D2: Wit-Rusland - San Marino 5-0
D2: Luxemburg - Moldavië 4-0