Koeman: "Ik ben zeer tevreden over hoe we ons verbeteren"

Redactie

Ronald Koeman is tevreden over de ontwikkeling van het Nederlands elftal. De bondscoach zag dat donderdagavond Peru met 2-1 verslagen werd.

Oranje ging de wedstrijd halverwege in met een 0-1 achterstand, maar dankzij twee doelpunten van Memphis Depay werd er alsnog met 2-1 gewonnen. "Ik vond dat onze beste wedstrijd, zeker de tweede helft", wordt Koeman tijdens een persconferentie geciteerd door Voetbal International.

"Het is een zeer knappe prestatie om van Peru te winnen na een achterstand. Ik zie een duidelijk opgaande lijn. De manier van spelen is anders dan voor de zomer. We willen met drie of vier verdedigers spelen. Het verbaast me dat sommigen van jullie denken dat we met vijf verdedigers spelen. Maar dat maakt me niet zoveel uit. Het gaat erom dat we centraal willen voetballen en daarom het middenveld volstoppen. Ik ben zeer tevreden over hoe we ons verbeteren, maar morgen (tegen Frankrijk in de Nations League, red.) moet alles kloppen."

Georginio Wijnaldum werd donderdagavond na een matige eerste helft al in de rust gewisseld. "Ik kan alleen oordelen over de periode waarin ik de coach was. Ik kan zeggen dat Gini wat slordig was. Soms heb je voorbeelden van spelers die bij een nationaal team een ander beeld geven. Tegen Peru begonnen we heel matig, maar dat lag niet aan hen. Het was onrustig en we waren zoekende."

Invaller Frenkie de Jong maakte daarentegen als invaller en debutant veel indruk. "Hij speelde tegen Peru alsof hij geen debutant was. Net zoals Memphis zich ontwikkelt tot een geweldige aanvaller", aldus Koeman, die niets over zijn opstelling tegen Frankrijk prijs wil geven.