Reactie Kruijswijk na veertiende etappe Vuelta

TargaFlorio

Steven Kruijswijk werd zaterdag zesde in de veertiende etappe van de Vuelta. De Nederlander was van de favorieten de eerste die op de slotklim een aanval plaatste.

''Een beetje een opwelling", vertelt Kruijswijk aan de NOS. ''Ik zat van voren en ze trokken door. Ik dacht: laat ik ritme zoeken en tempo rijden. Dat is beter: dat ze van achteren terugkomen dan dat je zelf moet inhalen.''



Uiteindelijk zou de wielrenner van Team LottoNL-Jumbo als zesde op 11 seconden van winnaar Simon Yates over de finish komen.

Nogmaals Kruijswijk: ''Ik heb het zo geprobeerd en volgens mij was dat best wel een goed plan. Ik verlies niet zoveel tijd, het ging beter dan gisteren. Yates was wel heel sterk. Voor mij is dit een goed teken, dat het dag na dag beter gaat. Ik had echt wel power en dat is goed op zo'n klim. Morgen weer een lastige dag, dan gaat het weer slopend zijn. Als ik morgen weer een goede dag heb, kijk ik wel uit naar die tijdrit.''

Zondag volgt opnieuw een etappe met finish bergop, gevolgd door een rustdag op maandag. Op dinsdag is er een tijdrit over 32 kilometer.