Stannard wint voorlaatste rit Tour of Britain

H.Vviv

Ian Stannard heeft een solo van twintig kilometer in de Tour of Britain succesvol afgerond. In de zevende en voorlaatste rit was de Brit meegegaan in een vroege vlucht en maakte het succesvol af. Julian Alaphilippe blijft aan de leiding in het algemeen klassement in de Britse rittenkoers.

In regenachtige omstandigheden kozen vier renners voor de aanval. Ian Stannard, Nils Politt, Mark McNally, Giovanni Carboni en Alex Paton kregen, mede doordat het klassement in een vaste plooi ligt, meer dan zeven minuten voorsprong. Het peloton kreeg de zeven minuten nooit meer volledig dicht en zat de winnaar vooraan.

Stannard bleek de sterkste van de kopgroep en reed met nog twintig kilometer weg bij zijn vluchtgenoten. Pollit hield de renner van team Sky nog het langst in zicht, maar aan de finish had de Duitser toch een achterstand van een kleine minuut op Stannard. Carboni moest op meer dan drie minuten genoegen nemen met een derde klassement. In de top van het algemeen klassement verandert er niks.