Lorenzo naar MotoGP-pole in San Marino

heywoodu

Jorge Lorenzo heeft zaterdag de poleposition gepakt voor de Grand Prix van San Marino in de MotoGP. De Ducati-coureur, die in 2014, 2015 en 2016 met een Yamaha de pole pakte, vertrekt zo na de Grand Prix van Catalonië voor de tweede keer dit jaar vanaf de eerste plek.

In de kwalificatie was Lorenzo 0,287 seconden sneller dan de verrassende Australiër Jack Miller. Op 0,321 seconden completeert Maverick Viñales de eerste startrij, terwijl het achter hem bijzonder dicht bij elkaar zat. Andrea Dovizioso, Marc Marquez - die onderuit ging - en Cal Crutchlow vormen rij twee, Valentino Rossi, Danilo Petrucci en Johann Zarco vertrekken vanaf de derde startrij.

De pole in de Moto2 was voor de vierde keer dit jaar voor kampioenschapsleider Francesco Bagnaia. De Italiaan klopte de Duitser Marcel Schrötter met 0,210 seconden, Mattia Pasini start zijn thuisrace op de derde plek. Bo Bendsneyder strandde op de 23e stek.

In de Moto3 was de poleposition voor alweer de zevende keer dit jaar voor Jorge Martin. De Spanjaard was wederom een klasse apart en klopte de Argentijn Gabriel Rodrigo met 0,311 seconden. Aron Canet gaf 0,447 seconden toe en completeert de voorste startrij, 0,001 seconden voor Fabio Di Giannantonio.