Michael Matthews wint GP van Québec, Roosen vierde

H.Vviv

Michael Matthews heeft de negende editie van de Grand Prix de Québec op zijn naam geschreven. De Australiër van Sunweb was in een sprint heuvel op de beste voor de Belgen Greg van Avermaet en Jasper Stuyven. Timo Roosen was de beste Nederlander op een vierde plaats.

Vandaag stond de eerste van de twee Canadese WorldTour wedstrijden op het programma. De renners moesten zestien rondes van 12,6 kilometer afleggen met daarin drie korte klimmetjes.

Nicolas Dougall, Alex Cataford, Bruno Langlois, Rob Britton en Nila Sagiv waren de vluchters van de dag. De kopgroep kreeg een maximale voorsprong van zes minuten op het peloton, waarin Sunweb en Astana aan kop van het peloton reed.

Bij het ingaan van de laatste dertig kilometer was het vooral Astana was zich goed van voren liet zien. Eerst trok de Kazakse ploeg hard door, waarna Jakob Fuglsang ten aanval. De Deen probeerde naar de kopgroep te rijden, die nog een kleine voorsprong had op het peloton. Fuglsang slaagde niet in zijn opzet.

Peter Kennaugh liet wel zien hoe het moet. De Brit van BORA-hansgrohe raapte zijn vroege vluchters één voor één op en liet ze vervolgens ook achter. Bij het ingaan van de laatste ronde had Kennaugh nog steeds een mooie voorsprong op het peloton. Het zag er even goed uit voor de 29-jarige renner, maar in de slotkilometer was het voorbij voor Kennaugh.

In de sprint die volgde was Matthews duidelijk te sterk voor zijn concurrenten. Van Avermaet moest opnieuw genoegen nemen met een tweede, net zoals de afgelopen twee jaar. Stuyven maakte het podium compleet.