NFL: Seizoen geopend met winst Super Bowl-winnaars Eagles

heywoodu

Het seizoen in de National Football League is weer begonnen: de regerend Super Bowl-kampioenen, de Philadelphia Eagles, ontvingen donderdagavond de Atlanta Falcons en openden het seizoen met een overwinning.

De Eagles begonnen noodgedwongen zonder quarterback Carson Wentz, die na zijn knieblessure van vorig jaar nog altijd niet is vrijgegeven door de medische staf. Het gaat wel beduidend beter met hem en hij traint weer gewoon mee, maar hij is nog niet cleared for contact.

Nick Foles nam de honneurs vorig jaar als back-up al op indrukwekkende wijze waar, dus veel zorgen hoefden de Eagles zich niet te maken. Helemaal lekker speelde hij echter niet, maar hij liet wel een fraaie touchdown noteren: hij ving zelf de bal op, de zogenaamde Philly Special.

Die drive resulteerde uiteindelijk in een touchdown van Jay Ajayi, waardoor de Eagles een 3-6 achterstand om konden draaien naar een 10-6 voorsprong. Tevin Coleman, running back bij de Falcons, bracht het verschil terug tot twee punten en dus werd het nog spannend.

Ajayi scoorde nog een touchdown en maakte de two-point conversion: 18-12, met twee minuten te gaan. De Falcons kregen een laatste kans, maar de worp van quarterback Matt Ryan naar wide receiver Julio Jones werd perfect gestopt door Ronald Darby en dus was het gedaan.

 

Eagles - Falcons (Bron: YouTube)