Megacrash Wickens leidt tot gebroken rug, nek, benen, arm, handen en elleboog

heywoodu

De familie van IndyCar-coureur Robert Wickens heeft een lijst naar buiten gebracht met de verwondingen die de Canadees op heeft gelopen bij zijn gigantische crash tijdens de race in Pocono op 19 augustus.

Na contact met Ryan Hunter-Reay vloog Wickens de hekken in, waar zijn auto min of meer uit elkaar spatte. Hij is inmiddels aan zijn handen en benen geopereerd, volgens zijn team Schmidt Peterson Motorsports verliepen die operaties zonder complicaties.

De familie heeft nu besloten een lijst naar buiten te brengen, omdat 'ongeautoriseerde bronnen zijn situatie schetsten als minder ernstig dan de werkelijkheid'. Wickens heeft zijn rug en nek gebroken, net als een arm en elleboog. Ook zijn beide handen én beide benen gebroken.

Naast dat alles heeft de Canadees ruggenmergletsel opgelopen, net als een gekneusde long. Met name het ruggenmergletsel is zorgwekkend, volgens artsen kan het nog weken of zelfs maanden duren voor er meer gezegd kan worden over zijn mate van herstel.

Wickens was bezig aan zijn debuutseizoen in de IndyCar Series en deed dat bijzonder goed: afgelopen week werd hij ondanks zijn afwezigheid met nog één race te gaan al uitgeroepen tot Rookie of the Year.

De crash van Wickens (Bron: YouTube)