Tennisster Osaka schrijft historie met finaleplaats tegen Williams

heywoodu

Tennisster Naomi Osaka heeft geschiedenis geschreven. De 20-jarige Japanse heeft als eerste speelster uit haar land in het enkelspel de finale gehaald van een Grand Slam-toernooi: op de US Open in New York schakelde ze Madison Keys uit.

De Amerikaanse, verliezend finaliste van vorig jaar en als veertiende geplaatst, begon nog prima en brak Osaka in de vierde game al bijna. Dat lukte echter niet en de Japanse sloeg toe met twee opeenvolgende breaks. In de tweede set begon ze gelijk al met een break, waarna ze met heel veel moeite haar eigen opslag kon behouden. Dat lukte ook in de volgende games en dus kon Osaka het na bijna anderhalf uur afmaken: 6-2, 6-4.

In de eindstrijd speelt de Japanse tegen Serena Williams, met acht US Open-finales en zes titels net iets meer ervaren. De voormalig nummer één van de wereld verloor de eerste twee games tegen Anastasija Sevastova, maar daarna was het gedaan voor de als negentiende geplaatste Letse: ze won welgeteld nog één game. Williams was na een goed uur klaar: 6-3, 6-0.