Vuelta: Etappe 13 - Opening van het bergdrieluik

heywoodu

Etappe dertien van de Vuelta a España wacht ons vandaag, de opening van een drieluik door de bergen, met drie keer achter elkaar aankomst bergop. Misschien eindelijk eens wat klassementsmannen die voor de etappe strijden, hoewel de aankomstberg wat dat betreft weinig positieve historie kent.

Voor de details over de klimmen, percentages en toeristische info verwijzen we je wederom graag naar de uitgebreide voorbeschouwing. Het gaat in elk geval al vrij rap langzaam omhoog en na zo'n honderd kilometer wordt de eerste van twee serieuze toppen bereikt.

Na wat relatief vlakke stukken komt de slotklim naar La Camperona en die is zwaar: tien kilometer aan gemiddeld zo'n zeven procent, maar het kent stukken van dik boven de vijftien en zelfs boven de twintig procent stijging, die gaan de heren nog wel voelen.

Ryder Hesjedal en Sergei Lagutin wonnen in 2014 en 2016, beiden uit een vlucht, dus de vraag is wie er nu op de erelijst komt. Kort voor één uur starten de heren, om drie uur zijn Eurosport en Sporza live en de finish wordt grofweg tussen tien voor half zes en zes uur verwacht.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)