'Hiddink al begonnen met nieuwe klus in China'

Redactie

Guus Hiddink werd de laatste week gelinkt aan de nationale ploeg van Colombia, maar hij lijkt al te zijn begonnen aan een nieuwe klus in China.

Colombia zoekt een opvolger voor bondscoach José Pekerman en Hiddink zou naar verluidt een belangrijke kandidaat zijn. Chinese media verwachten echter dat de voormalige Oranje-coach binnenkort wordt gepresenteerd bij de Chinese bond. Hij zou dan aan de slag gaan bij China Onder-21.

Hiddink werd onlangs gespot bij een wedstrijd van de Chinese beloften tegen Myanmar. Hij zou daar druk bezig zijn geweest om notities te maken van het duel. Als de geruchten waar blijken te zijn, krijgt de 71-jarige trainer als taak om zich met Jong China te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

"Hoewel de Chinese voetbalbond het nieuws nog niet officieel bekend heeft gemaakt, is de beroemde Guus Hiddink begonnen aan zijn rol als bondscoach", schrijft staatspersbureau Xinhua al. De Gelderlander, die in Zuid-Korea nog steeds een held is, zou in China een jaarsalaris van vier miljoen euro kunnen verdienen.