Barça voelt wel voor plan om naar USA uit te wijken

Redactie

Het plan om in de toekomst Spaanse competitiewedstrijden in Noord-Amerika te organiseren stuit op veel weerstand, maar Barcelona ziet het wel zitten.

LaLiga maakte medio augustus bekend dat er een overeenkomst is gesloten met Relevant Sports voor de duur van vijftien jaar, waarbij het de bedoeling is dat enkele duels in de Spaanse competitie in Canada en de Verenigde Staten worden afgewerkt. Barcelona is voorstander van het ambitieuze idee, zegt woordvoerder Josep Vives.

De competitieorganisator is van plan om ieder seizoen enkele duels te laten spelen in Noord-Amerika, waarbij vooral de grotere clubs als Atlético Madrid, Real Madrid en Barcelona worden genoemd als opties. Laatstgenoemde grootmacht erkent bij monde van Vives dat de Catalaanse grootmacht wel openstaat voor het plan van LaLiga.

“We zijn duidelijk in het feit dat de club blij is met een wedstrijd in de VS, vanwege marketingredenen”, aldus de woordvoerder, geciteerd door Marca. “Dit gaat om televisierechten, sponsors, enzovoorts. De club heeft gesproken met LaLiga en ook met de spelers. Nog niets staat vast. We weten dat er onzekerheid heerst bij spelers en leden van de clubs. We willen niet dat er een conflict gaande is.”

In januari 2019 zou de wedstrijd tussen Girona en Barcelona in Miami het eerste LaLiga-duel in de VS ooit worden. Volgens de berekeningen van Sport zou Girona alleen al vier miljoen euro kunnen verdienen met de onderneming. De spelersvakbond (AFE) heeft al aangegeven dat het merendeel van de voetballers niet zit te wachten op de sporadische trips naar Noord-Amerika.