Nishikori neemt revanche op US Open, ook Djokovic in halve finales

heywoodu

Tennisser Kei Nishikori staat voor de derde keer in de halve finales van de US Open. De Japanner lijkt nu dan echt weer helemaal hersteld van veel blessureleed en rekende af met Marin Cilic, die hem in 2014 in de finale in New York nog de baas was.

Het werd een slopend duel tussen de als 21e geplaatste Nishikori en zijn Kroatische opponent, als zevende geplaatst. Cilic begon een stuk sterker dan Nishikori, maar halverwege de tweede set kwam de Japanner op gang en met een dubbele break pakte hij de setwinst. 

Set drie eindigde met een door Nishikori gewonnen tiebreak, de vierde set werd een prooi voor Cilic, die op 3-3 de break plaatste. In de beslissende set wist de Kroaat een vroege break nog weg te poetsen, maar Nishikori kreeg een matchpoint en maakte het met een geweldige return na ruim vier uur af: 2-6, 6-4, 7-6 (5), 4-6, 6-4.

Nishikori speelt in de halve finales tegen Novak Djokovic. De als zesde geplaatste Serviër, tweevoudig winnaar in New York, rekende af met John Millman. De Australiër zorgde voor een stunt door Roger Federer te verslaan, maar Djokovic liet een herhaling van zo'n stunt niet gebeuren, hoewel hij wel bijna drie uur nodig had: 6-3, 6-4, 6-4.