Marcellis zet per direct punt achter loopbaan

Redactie

Dirk Marcellis heeft per direct besloten om zijn voetballoopbaan te beëindigen. De verdediger stopt vanwege aanhoudende knieklachten.

"Ik ben vier jaar geleden geopereerd aan mijn knie en nu begon het weer op te spelen", vertelt Marcellis in gesprek met Voetbal International. "Na overleg met doktoren en specialisten heb ik besloten te stoppen. Ik had te veel pijn de laatste weken en de specialisten waren heel duidelijk. Als ik nu niet zou stoppen, zou ik op zeer korte termijn een nieuwe knie nodig hebben."

De drievoudig international kwam op 19 augustus voor het laatst in actie tegen FC Utrecht en hij moest zich in die wedstrijd na één helft laten vervangen vanwege klachten aan zijn knie. Zijn noodgedwongen afscheid komt hard aan. "Heel hard. Maar het komt ook niet helemaal uit het niets. Ik wist dat dit een scenario wasdat naar voren zou kunnen komen. Maar desondanks komt dit natuurlijk ontzettend hard aan. Het verwerken van dit nieuws gaat wel even duren."

Marcellis genoot zijn opleiding bij PSV en werd met de Eindhovenaren landskampioen. In 2013 won hij met AZ de KNVB Beker en sinds 2015 stond de verdediger onder contract bij PEC. Hij blijft mogelijk betrokken bij PEC. "Daar heb ik met PEC al gesprekken over gehad. De intentie van beide kanten is, als dit allemaal is verwerkt, om met elkaar door te gaan. Hoe of wat is nu nog onduidelijk, maar ik ambieer geen rol als trainer. Het zal meer iets binnen de organisatie zijn. In die richting ben ik ook bezig met een opleiding die ik bijna afgerond heb."