Van Gerwen wint met overmacht German Darts Championship

Boris (borisz)

Michael van Gerwen heeft zondag alweer voor de zevende keer dit jaar een European Tour-toernooi gewonnen. De Nederlandse nummer één van de wereld schreef het German Darts Championship op zijn naam. Van Gerwen was in de finale van het evenement in het Duitse Hildesheim met 8-6 te sterk voor de Engelsman James Wilson.

De finale leek na zes legs eigenlijk al beslist. Met een 12-darter en finishes vanaf 118 en 154 snelde de nummer één van de wereld naar een 5-1 voorsprong. Wilson bracht de spanning vervolgens terug. De Nederlander miste een paar matchdarts en zag de Engelsman terugkomen tot 7-6. Van Gerwen was echter op tijd bij de les.

Niemand kwam ook maar in de buurt van Van Gerwen tijdens de German Darts Championship. Mighty Mike verloor slechts zeven van zijn 42 gespeelde legs. Op weg naar de finale werden Cristo Reyes (6-0), Martin Schindler (6-0), Dave Chisnall (6-1) en Joe Cullen (7-0) moeiteloos opgerold.

De darters van de PDC komen dinsdag en woensdag weer in actie tijdens Player Championship 17 en 18. Daarna pakken de darters weer het vliegtuig terug naar het Europese vasteland. In Maastricht wordt vanaf vrijdag de Dutch Darts Championship gespeeld. Van Gerwen is als geplaatste speler natuurlijk van de partij. 

Achtste finales German Darts Championship
Rob Cross 6-4 Michael Rasztovits
Mensur Suljovic 6-2 Darren Webster
James Wilson 6-3 Robert Thornton
Ron Meulenkamp 6-4 Michael Smith
Adrian Lewis 6-5 Daryl Gurney
Joe Cullen 6-5 Jan Dekker
Dave Chisnall 6-4 Terry Jenkins
Michael van Gerwen 6-0 Martin Schindler

Kwartfinales
Mensur Suljovic 6-2 Rob Cross
James Wilson 6-2 Ron Meulenkamp
Joe Cullen 6-1 Adrian Lewis
Michael van Gerwen 6-1 Dave Chisnall

Halve finales
James Wilson 7-4 Mensur Suljovic
Michael van Gerwen 7-0 Joe Cullen

Finale
Michael van Gerwen 8-6 James Wilson