Strootman debuteert bij Marseille met winst op Monaco

Redactie

Olympique Marseille heeft zondagavond drie punten gepakt op bezoek bij AS Monaco. In de laatste minuten ging l'OM met de zege aan de haal.

Bij Marseille was er een basisplaats voor Kevin Strootman, nadat de middenvelder afgelopen week AS Roma had verruild voor de Franse zuidkust. De linkspoot zag na zeven minuten dat zijn ploeg de eerste goede kans kreeg. Diego Benaglio voorkwam echter een treffer van Kostas Mitroglou.

Na ruim een half uur kreeg de thuisploeg ook de eerste goed mogelijkheid, maar een voorzet van Jean-Eudes Aholou kwam niet aan bij een ploeggenoot. Mitroglou was de gevaarlijkste speler van Marseille en zeven minuten voor rust stiond Benaglio wederom een treffer van de spits in de weg. Op slag van rust was het alsnog raak voor de Griek. Hij kopte een voorzet van Dimitri Payet tegen de touwen: 0-1.

De bezoekers kwamen zeer slecht uit de kleedkamer. Na een blunder van Adil Rami kon Youri Tielemans voor de gelijkmaker zorgen. Vijf minuten later lag ook de 2-1 achter doeman Steve Mandanda. Nadat de verdediging de bal niet wegkreeg kon Radamel Falcao raak schieten.

Marseille kende de nodige problemen na de achterstand en dat deed Rudi Garcia doen besluiten om Florian Thauvin in te laten vallen. Nadat de vleugelspeler kort na zijn invalbeurt al gevaarlijk werd, maakte hij een kwartier voor tijd de gelijkmaker: 2-2.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, totdat Valère Germain, wederom een invaller, Marseille naar de 2-3 zege schoot.

Uitslagen Ligue 1 zondag
AS Monaco - Olympique Marseille 2-3
St Etienne - Amiens 0-0
Stade Rennes - Girondins Bordeaux 2-0