Ziyech heeft last van lichte ballen

Redactie

Hakim Ziyech had zondag een groot aandeel in de 0-4 zege van Ajax op bezoek bij Vitesse. De middenvelder was de maker van de eerste treffer.

"Ik had hem liggen en dacht niet teveel na. Gewoon schieten en de bal ging erin", vertelt Ziyech in gesprek met FOX Sports. "Ik weet dat die ballen heel licht zijn en alle kanten op kunnen gaan. Ik schoot gewoon op goal en hij ging er goed in."

De middenvelder is niet blij met de ballen waarmee gespeeld werd in Arnhem. "De ballen zijn heel licht - te licht, vind ik. Vergeleken met de vorige jaren zijn de ballen veel lichter en dan weet je dat ze dus kunnen zwabberen. Ik heb liever wat steverige ballen. De ballen waarmee we thuis spelen, zijn wel de goede ballen. Deze zijn wat te licht."

Ziyech maakte afgelopen week bekend dit seizoen nog bij Ajax te blijven en tekende vervolgens een nieuw verbeterd contract. "Ik had natuurlijk de stap willen maken, maar dat is niet gebeurd en dan moet je door. Ik ben nog steeds gelukkig dat ik hier speel. Mijn gevoel moet goed zijn en dat had ik niet. Alles moet gewoon kloppen en dat heb ik niet gehad."