Uitslag FC Groningen - PEC Zwolle

Redactie

FC Groningen heeft zondagmiddag een onnodige nederlaag geleden in de staart van de Eredivisie. PEC Zwolle won nipt en verlaat de laatste plaats.

De ploeg van Danny Buijs had het betere van het spel en leek de favoriet om met de winst aan de haal te gaan, maar een treffer van Vito van Crooij werd de thuisploeg fataal: 0-1. Door de zege haalt Zwolle de eerste punten van het seizoen binnen, verlaat het de laatste plaats in de Eredivisie en passeert het FC Groningen op de ranglijst. Het verlies betekent de tweede thuisnederlaag op rij voor Groningen.

Meteen vanaf de aftrap was duidelijk dat de Trots van het Noorden voor de winst wilde gaan. Na een schot van Mike van Duinen, die werd gepareerd door Sergio Padt, was het Groningen dat de klok sloeg. De thuisploeg had in de eerste helft de beste kansen, maar doelman Mickey van der Hart kon goede pogingen van de Groningers onschadelijk maken. Vooral Django Warmerdam dook bij tijd en wijle gevaarlijk op voor het doel van PEC Zwolle, maar de middenvelder had het vizier niet op scherp staan.

Na een leuke beginfase begon het spektakel na twintig minuten tegen te vallen. Het duel werd gekenmerkt door enkele pittige confrontaties, maar scheidsrechter Joey Kooij hield het bij gele kaarten voor Denis Genreau en Kenneth Paal. Na de onderbreking ging Groningen verder met de wedstrijd controleren, maar het was het bezoek dat na ruim een uur spelen op voorsprong kwam. Bij een rappe counter produceerde Van Duinen een schot die gekeerd werd door Padt. Van Crooij kon vervolgens profiteren van de rebound.

Het doelpunt had de gasten vertrouwen gegeven, want het werd bijna 0-2 via Gianluca Scamacca, maar de invaller werd gestuit door Padt. Groningen ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Uriel Antuna was een kwartier voor tijd dicht bij de gelijkmaker, maar de inzet van Mexicaan passeerde de doellijn niet. Groningen kon nauwelijks een slotoffensief forceren, waardoor Zwolle eenvoudig stand hield en de eerste overwinning van het seizoen mocht vieren.

FC Groningen

0 - 1

PEC Zwolle

     64' v.Crooy
 
 Gele kaart: Zeefuik,Mahi, Doan, (FC Groningen) Genreau,Paal, Dekker,Lam, Ehizibue, (PEC Zwolle)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 16.014
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Zeefuik
Te Wierik
Memisevic
Handwerker (Antuna/74)
Doan
Reis
Breij (Mahi/63)
Hrustic
Warmerdam
Cassierra (Pohl/54)
  v.d.Hart
Ehizibue
Lam
v.d.Berg
Paal
Dekker
Leemans (Bouy/53)
Genreau (Scamacca/46)
Namli (Hamer/84)
v.Duinen
v.Crooy