Russell wint in Formule 2, De Vries sluit baalweekeinde af

heywoodu

George Russell heeft goede zaken gedaan in de Formule 2. De Britse kampioenschapsleider vertrok vanaf de vijfde plek aan de sprintrace op het circuit van Monza en won, waarmee hij zijn leidende positie in de titelstrijd kon verstevigen.

Al na de eerste paar bochten lag Russell op plek twee, waarna een aanval op leider Nicholas Latifi mislukte. Daar kon Artem Markelov dan weer van profiteren en de Rus pakte de tweede plek over. Markelov reed zelfs door naar de koppositie door Latifi te pakken, maar later in de race kon Russell de Canadees en de Rus allebei terugpakken.

Latifi eindigde zelfs nog buiten het podium, want Sergio Sette Camara haalde hem in. Lando Norris, de voornaamste titelconcurrent van Russell, eindigde als vijfde. Nyck de Vries moest door technische problemen vanuit de pitstraat starten, knokte zich alleraardigst naar voren, maar bij een inhaalpoging op Roy Nissany werd zijn voorband lek gereden door de Israëliër. De Vries sloot een baalweekeinde zo af met de laatste plek.