Piquet verslaat Alesi op Monza, Verschoor van pole naar 11e plek

heywoodu

Pedro Piquet heeft zondag de tweede GP3-race op het circuit van Monza gewonnen. De Braziliaanse zoon van oud-wereldkampioen Formule 1 Nelson Piquet vocht daarvoor een fraai duel uit met zijn Trident-teamgenoot Giuliano Alesi, inderdaad, ook 'zoon van'.

Verschoor kende een wat lastige start en werd gelijk verschalkt door Piquet, terwijl ook Alesi snel langszij kwam. Een crash van Gabriel Aubry en Juan Manuel Correa bracht de safety car al snel de baan op en bij de herstart moest Verschoor ook kampioenschapsleider Anthoine Hubert voor laten gaan.

Niet veel later moest Verschoor ook de nummer twee in de titelstrijd, Callum Ilott, aan zich voorbij laten gaan, net als David Beckmann, de winnaar van zaterdag. Ook de ART's van Nikita Mazepin en Jake Hughes kwamen langszij, net zoals Simo Laaksonen en Tatiana Calderon.

Voorin vochten teamgenoten Alesi en Piquet een stevig duel uit om de winst, waarbij de Fransman de leiding pakte, maar deze na een gedurfde actie van Piquet ook weer af moest staan. De Braziliaan sloeg een laatste aanval van zijn teamgenoot af en pakte de overwinning.

Achter de twee Trident's ging plek drie naar Ilott, voor teamgenoten Hubert, Mazepin en Hughes. Beckmann werd zevende, Calderon achtste en Verschoor eindigde met vermoedelijk iets teveel versleten banden als elfde, nadat ook Leonardo Pulcini hem nog passeerde.